Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
July & Aug (2021) Trang:
Tạp chí: International Journal of Agriculture and Biological Sciences
Liên kết:

This study aimed to evaluate the antioxidant and antibacterial activities of some plants collected in Kien
Giang province, Vietnam. The antioxidant property was determined for their antioxidant activity by DPPH,
ABTS
●+, RP và TAC methods in vitro. The results showed that the ethanolic extract of Artemisia vulgaris
displayed in vitro antioxidant activities with its IC
50 (half maximal inhibitory concentration) values of
734.323 µg/mL, 43.871 µg/mL, 185.32 µg/mL and 62.714 µg/mL, respectively. Antioxidant assay identified
that, the ethanolic extract of Costus speciosus exhibited DPPH scavenging with IC
50 of 1158.24 μg/mL in
comparison with the extract of Pouzolzia zeylanica expressing IC
50 at an amount of 1034.55 μg/mL.
However, antioxidant capacity of Costus speciosus was approximately 2.85 times higher than that of
Pouzolzia zeylanica in TAC method. Total phenolic and flavonoid contents of Artemisia vulgaris extract
reached the highest at 103.8 mg GAE/g and 287.65 mg QE/g, respectively. These findings concluded that
Artemisia vulgaris is a very potential herb containing natural antioxidant compounds.
Keywords: antioxidant, Artemisia vulgaris, Costus speciosus, Pouzolzia zeylanica.

Các bài báo khác
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 6-14
Tải về
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...