The study was conducted to investigate the effects (i) ozone treatment (0 to 20 minutes), (ii) the combined of citric acid (0 to 0.2%) and ascorbic acid (0 to 0.2%), (iii) types of package (polyvinylchloride and expanded polystyrene combined polyvinylchloride) at low temperatures (5±1 and 9±1°C). The results showed that the microbial populations in minimally processed shallot could be reduced by ozone treatment (from 449 to 185 cfu/g after 20 minutes of treatment). The pesticide residues (Abamectin content) in the products were not found after 5 minutes by ozone treatment. Among the pre-treatment conditions, the combination of 0.15% citric and 0.15% ascorbic acid had the greatest impact on the total polyphenolic content and antioxidant activities of shallot (17.06 mgGAE/g and 58.52%, respectively). Fresh shallot stored at 9±1°C could maintain color and weight until 14 days. In addition, the quality of shallot was still good when they were packaged in expanded polystyrene combined polyvinylchloride.
Tạp chí: Bảo tồn và phát huy các giá trị văn hóa sông nước Đồng bằng sông Cửu Long trong quá trình hội nhập và phát triển, Khoa Khoa học xã hội và Nhân văn - Đại học Cần Thơ, 28/11/2017
Tạp chí: Bảo tồn và phát huy các giá trị văn hóa sông nước Đồng bằng sông Cửu Long trong quá trình hội nhập và phát triển, Khoa Khoa học Xã hội và Nhân văn-Trường Đại học Cần Thơ, 28/11/2017
Tạp chí: Bảo tồn và phát huy các giá trị văn hóa sông nước Đồng bằng sông Cửu Long trong quá trình hội nhập và phát triển, Khoa Khoa học Xã hội và Nhân văn-Trường Đại học Cần Thơ, 28/11/2017
Tạp chí: Hội thảo khoa học:"Những thách thức cho sự phát triển bền vững ĐBSCL", Địa điểm: Hội trường D201 - D202Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân Văn Tp.HCM, số 10-12 Đinh Tiên Hoàng, Quận I, Tp.HCM.
Tạp chí: Hội nghị toàn quốc lần thứ 7 - Báo cáo khoa học về Sinh thái và Tài nguyên Sinh vật - Viện Sinh thái và Tài nguyên Sinh vật - Hà Nội 20/10/2017
Tạp chí: Hội thảo khoa học quốc tế "Phát triển kinh tế Việt Namtrong tiến trình hội nhập quốc tế" tổ chức ngày 21/4/2017 tại Thành phố Hải Phòng, Việt Nam
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên