Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 33(2024) Trang: 3093-3104
Tạp chí: Food Science and Biotechnology
Liên kết:

Minimally processed products are highly convenient, and fresh-cut fruits coated with the synbiotic film have many advantages.  This study investigated the film-forming components and preservation ability of Da Xanh pomelo and Thai jackfruit fresh-cut by synbiotic pectin film. The results showed that PA70 film combined with 1.5% FOS (fructooligosaccharides) had the highest number of viable cells of L. plantarum after 30 days of storage at 5 °C. The number of probiotic cells existing on fresh-cut products of Da Xanh pomelo and Thai jackfruit was always high (> 8 log CFU/g) and stable during 10 days of storage. In addition, jackfruit and pomelo fresh-cut preserved with probiotic film also showed probiotic activity in simulated stomach and small intestine medium with the number of probiotic cells (> 6 log CFU/g) and survival cell ratio after 4 h in small intestine medium reached 81.20 ± 0.92% (pomelo) and 82.16 ± 0.94% (Thai jackfruit).


Keywords: Da Xanh pomelo · FOS · Fresh-cut · Synbiotic film · Thai jackfruit

Các bài báo khác
Số tạp chí 2191(2024) Trang: 55-70
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science
Số tạp chí 882(2024) Trang: 136-146
Tạp chí: Lecture Notes in Networks and Systems
Số tạp chí 23(2024) Trang: 304-312
Tạp chí: Asian Journal of Plant Sciences
Số tạp chí 20(2024) Trang: 61-66
Tạp chí: Journal of Xi’an Shiyou University, Natural Science Edition
Số tạp chí 34(2024) Trang: 1-10
Tạp chí: Journal of Microbiology and Biotechnology
Số tạp chí 72(2024) Trang: 58-68
Tạp chí: International Journal of Engineering Trends and Technology


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...