Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 34(2024) Trang: 1-10
Tạp chí: Journal of Microbiology and Biotechnology

Peperomia pellucida (L.) Kunth has traditionally been used as a vegetable and herbal medicine in certain countries, though its safety remains uncertain. In this study, we investigated the plant’s ingredients, volatile compounds, antioxidative activities, and toxicity in Drosophila and mice. The results revealed that P. pellucida contains volatile substances that give it a unique flavor, making it suitable for consumption and rich in antioxidant compounds, such as polyphenols, tannins, flavonoids, saponins, alkaloids, and terpenoids. The total phenolic content (TPC) and total flavonoid content (TFC) of the plant extract were 273.33 ± 4.91 mg gallic acid equivalents/g extract and 199.8 ± 0.346 mg quercetin equivalents/g extract, respectively. The remarkable antioxidative properties of the plant extract were demonstrated by nearly doubling the lifespan of Drosophila against oxidative stress. Moreover, the extract did not cause any acute or chronic toxicity in mice after being fed the plant, as indicated by the normal blood parameters and the absence of hepatic shape damage or impaired function. In light of these findings, P. pellucida is deemed safe for consumption and its bioactive ingredients can be extracted to create functional foods and pharmaceuticals.

Các bài báo khác
Số tạp chí 2191(2024) Trang: 55-70
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science
Số tạp chí 882(2024) Trang: 136-146
Tạp chí: Lecture Notes in Networks and Systems
Số tạp chí 23(2024) Trang: 304-312
Tạp chí: Asian Journal of Plant Sciences
Số tạp chí 20(2024) Trang: 61-66
Tạp chí: Journal of Xi’an Shiyou University, Natural Science Edition
Số tạp chí 72(2024) Trang: 58-68
Tạp chí: International Journal of Engineering Trends and Technology


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...