Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 54(2024) Trang: 1-9
Tạp chí: Microbiology and Biotechnology Letters

Replacing synthetic additives to preserve food products with natural antimicrobial compounds needs to be
considered due to public health. In the present study, the phenolic extract from mango seed kernel (MSK)
with the total phenolic content (TPC) value of 5300
± 380 mg gallic acid equivalent (GAE)/L was used for
evaluating the antimicrobial properties against five types of bacterial strains, including
Listeria monocytogenes,
Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, and Salmonella typhimurium in vitro.
This extract was also used for
in situ method on the storage of Pangasianodon hypophthalmus fish fillets.
The minimum inhibitory concentration (MIC) values for all tested strains were determined at an average
concentration of 1325 mg GAE/L. Furthermore, the minimum bactericidal concentration (MBC) values of
E.
coli
, S. aureus, and S. typhimurium were seen at 5300 mg GAE/L, while the extract did not show eliminations in the growth of the remaining strains. The bacterial inhibition speed of the extract illustrated that
the concentration equal MIC value eliminated
S. typhimurium growth after 24 h, the 4 times MIC value had
remarkable effects on
S. aureus growth after the 9 h of incubation, and 24 h of incubation for E. coli, L.
monocytogenes
, P. aeruginosa. Additionally, the MSK extract could inhibit the growth of P. aeruginosa on
fish fillets in 4 days of storage. These results provide important evidence for the utilization of MSK as a natural
source of antimicrobial agents in food products.


Các bài báo khác
Số tạp chí 0(2024) Trang: 1-34
Tạp chí: Proceedings of the Institution of Civil Engineers - Structures and Buildings
Số tạp chí 2(2024) Trang: 82-90
Tạp chí: Indonesian Journal of Biotechnology
Số tạp chí In: Bhateja, V., Tang, J., Sharma, D.K., Polkowski, Z., Ahmad, A.(2024) Trang: 193-204
Tạp chí: Lecture Notes in Networks and Systems
Số tạp chí 13(2024) Trang: 3814-3826
Tạp chí: IAES International Journal of Artificial Intelligence
Số tạp chí 13(2024) Trang: 2829-2839
Tạp chí: IAES International Journal of Artificial Intelligence
Số tạp chí Issue 5 - September(2024) Trang: 56
Tạp chí: Livestock Research for Rural Development
Số tạp chí 25(2024) Trang: 94-105
Tạp chí: Ecological Engineering & Environmental Technology
Số tạp chí 10(2024) Trang: 1-9
Tạp chí: Journal of Inorganic and Organometallic Polymers and Materials
Số tạp chí Adv. Anim. Vet. Sci., Vol 12, Iss. 5, pp. 910-914(2024) Trang: Adv. Anim. Vet. Sci., Vol 12, Iss. 5, pp. 910-914
Tạp chí: Advances in Animal and Veterinary Sciences
Số tạp chí Adv. Anim. Vet. Sci., Vol 12, Iss. 5, pp. 910-914(2024) Trang: Adv. Anim. Vet. Sci., Vol 12, Iss. 5, pp. 910-914
Tạp chí: Advances in Animal and Veterinary Sciences
Số tạp chí 11(2024) Trang: 2365048
Tạp chí: Cogent Arts & Humanities
Số tạp chí 10(2024) Trang: 284-300
Tạp chí: Agricultural and Resource Economics: International Scientific E-Journal


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...