Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2021
Số tạp chí 5(2021) Trang: 158-166
Tạp chí: Food Research

Black cherry tomato is an important source of nutraceutical compounds; however, the quality of fruits depends on the cultivation technique and maturity stage at harvest. In this study, the physical and chemical properties of non-grafted and grafted tomatoes (Solanum lycopersicum cv. OG) were evaluated at different stages of maturity to observe the effect of grafting on quality of fruits and select the appropriate harvest stage to achieve the highest content of bioactive compounds, especially anthocyanin. The obtained results found that harvesting non-grafted tomatoes on the 30th day after fruit formation would be suitable for storage with the highest anthocyanin level of 4.27 mg CE/100 g and the content of other bioactive compounds (lycopene 24.60 μg/g, vitamin C 42.79 mg/100 g and total phenolic 40.61 mg GAE/100 g). Meanwhile, the optimal harvest stage of grafted tomatoes was shortened, on the 28th day (anthocyanin 4.31 mg CE/100 g, lycopene 38.79 μg/g, vitamin C 55.69 mg/100 g, and total phenolic 38.69 mg GAE/100 g). The grafting technique should be applied for supporting the plant to grow faster as shown by the earlier stage of harvest and the harvested fruit possessed higher content of bioactive compounds.

Các bài báo khác
Số tạp chí 8(2021) Trang: 94-99
Tạp chí: International Journal of Research and Review
Số tạp chí 49(2021) Trang: 1512-1531
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF RETAIL & DISTRIBUTION MANAGEMENT
Số tạp chí 20(2021) Trang: 1-14
Tạp chí: Academy of Strategic Management Journal
Số tạp chí 8(2021) Trang: 171-180
Tạp chí: The Journal of Asian Finance, Economics, and Business


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...