Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
7 (12) (2017) Trang: 34-45
Tạp chí: International Journal of Scientific and Research Publications
Liên kết:

Artemia were reared, under zero water exchange, on four different microalgae feeding regimes: standard ad libitum feeding (SF1), half of SF1 (SF1/2), one third of SF1 (SF1/3), and a quarter of SF1 (SF1/4). In additional treatments, for each of these feeding regimes nitrogen waste from Artemia in the cultures was converted into bacterial biomass by addition of carbohydrate to produce carbon/nitrogen (C/N) ratio 10. The objective was to investigate what the contribution of bacteria to the Artemia diet was at different degressive algae feeding rations. After 15 days of culture period, the results of survival and biomass production (WW g/L) indicated that stimulating bacterial growth increased survival and biomass production of Artemia in all feeding rations when compared to the corresponding control treatments with algae only. Particularly, manipulating the C/N ratio in the SF1/3 treatment induced the improvement of Artemia biomass production equal to that obtained in the treatment where Artemia were offered solely algae at SF1 ration. Moreover, the results of fatty acid assimilation and especially 15N accumulation in Artemia indicated that Artemia utilized relatively more bacteria for the treatments with the lowest algae supply. These findings open perspectives for using bacteria to substitute or supplement microalgae in Artemia biomass production.

Các bài báo khác
Số 53 (2017) Trang: 24-31
Tải về
Tập 55, Số 1 (2019) Trang: 48-53
Tải về
Số 07 (2017) Trang: 58-64
Tải về
Tập 54, Số 1 (2018) Trang: 75-81
Tải về
Tập 54, Số 6 (2018) Trang: 90-97
Tải về
2 (2020) Trang: 94-97
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...