Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2015) Trang: 61
Tạp chí: International Sympopsium Aquatic products processing cleaner production chain for heathier food, Can Tho University, 07-09 December 2015
Liên kết:

The aim of this study is to analyse the current situation and trend of fish product consumption of the households in Dong Thap province. The data were collected through interviewing 60 households in urban and rural areas from August to November 2015. The results showed that a number of persons per household was 4.1 persons and per capita income was 22.2 million VND. The results also indicated that fish product consumption was 5.1 kg/person/month. Households in rural areas consumed more fish products than those  in the urban areas (5.4 kg và 5.0 kg respectively). Proportion of freshwater fish in fish product consumtion made up 92%. Snakehead fish, climbing perch, red tilapia and catfish are common used by the households in both areas. The amount of fish products used by per capita were influenced by the factors such as a number of persons per household, pork price, and per capita income. The main problems for fish product consumption are prices of fish products have been increased and uncertainty in quality of fish products.

Các bài báo khác
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 110-116
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 161-167
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 206-213
Tải về
Số 40 (2015) Trang: 24-31
Tải về
Trong Lê Nguyễn Đoan Khôi và Nguyễn Thị Kim Quyên (2021) Trang: 1-32
Tạp chí: Quản lý chất lượng chuỗi cung ứng tôm ở Đồng bằng sông Cửu Long
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...