Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
13 (2023) Trang: 55-65
Tạp chí: TRA VINH UNIVERSITY JOURNAL OF SCIENCE

Recently, macroalgae has found extensive utilization within the domain of biotechnology. Based on their variety of bioactive components, species of class Phaeophyceae are involved in the food, cosmetic, and pharmaceutical industries. Studies have proved that these unique compounds show beneficial activities for human health. With peculiar properties, including antioxidant, antimicrobial, antiviral activities, and related functionalities, each compound holds potential value for human health. This review discusses the bioactive compounds of brown algae and the recent multiple applications of those components that make up algae’s potential in industrial companies. The review was conducted by searching and selecting references related to the content of interest with popular web search engines such as Google Scholar and PubMed

Các bài báo khác
15 (2023) Trang:
Tạp chí: TẠP CHÍ KHOA HỌC YERSIN – CHUYÊN ĐỀ KHOA HỌC CÔNG NGHỆ
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...