Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
32 (2020) Trang: 1248-1250
Tạp chí: Asian Journal of Chemistry

The lemongrass (Cymbopogon citratus L.) essential oil plays a vital role as an ingredient in different fields due to aromatic, antibacterial properties and antifungal activity. In this study, essential oil of lemongrass was obtained using hydrodistillation method and evaluated for chemical compositions and physico-chemical characteristics. The averaged physico-chemical parameters were determined as specific gravity (0.8865 g/cm3), acid index (2.948), ester index (6.402) and refractive index (9.35). Moreover, the hydrodistillation process performance was achieved 0.29%. The composition of essential oils was analyzed by GC-MS, revealing a total of 18 volatile constituents existing in the lemongrass oil. The major components were α-citral (40.838%), β-citral (28.494%), β-myrcene (16.654%), 2,3-dehydro-1,8-cineole (2.264%) and geraniol (2.388%). The citral component accounts for high content (more than 70% of volume) of oil.

Các bài báo khác
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...