Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
6 (2022) Trang: 267-272
Tạp chí: Food Research

Pomelo fruits with many different varieties are widely consumed in Vietnam that promote many beneficial health effects. This study provided the discrepancy in morphological structure, chemical properties, and biological properties in four pomelo varieties found in the Mekong Delta, Vietnam including Da Xanh, Nam Roi, Long Co Co, and Thanh Kieu. Da Xanh pomelo has pomelo segments of red-pink colour and high soluble solid content (11.88±0.26oBx). Nam Roi pomelo is recognized by the yellowish colour of the pomelo segment and low soluble solid content (10.62±0.53oBx) while Long Co Co and Thanh Kieu varieties present a pale pink colour. Pomelo segments were observed with high carbohydrate content, low protein and lipid content. Nam Roi pomelo showed the highest total polyphenolic content (TPC) as 2.42±0.01 mg GAE/g dry matter, total flavonoid content (TFC) of 9.57±0.03 mg QE/g dry matter, and vitamin C content of 42.04±1.02 mg/100 g compared to the lowest one (Da Xanh pomelo). Among these varieties, Da Xanh pomelo was favourable in the sensorial aspect of its visual appearance and sweetness while Nam Roi pomelo was observed to have the highest biological activities.

Các bài báo khác
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...