Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
56 (2022) Trang: 372-386
Tạp chí: Indian Journal of Pharmaceutical Education and Research

Silicone is a widely-used cosmetic ingredient, whose advantages are perceived as detackification, soft and non-greasy feeling, and excellent spreading quality. Therefore, in this work, we aim to formulate BB cream based on W/Si emulsion to make the most out of these benefits. Two different emulsifiers namely PEG/PPG-18/18 Dimethicone – a common silicone emulsifier and Lauryl PEG-10 Tris(Trimethylsiloxy)silylethyl Dimethicone – a new silicone emulsifier, were tested. Upon completion, the properties and stabilities of two samples were investigated to compare their emulsifying ability. At the concentration of 3%, BB Cream made from Lauryl PEG-10 Tris(Trimethylsiloxy) silylethyl Dimethicone appears to be more stable compared to its counterpart, which was proven explicitly by physical appearance, viscosity, and microscopic observation in our study. Our formulated BB Cream was successfully undergone stability tests, then proceeded to a sensory evaluation in comparison with a commercial BB Cream. With good properties testifying for Lauryl PEG-10 Tris(Trimethylsiloxy)silylethyl Dimethicone from our studies, the developed composition is expected to represent a real asset in future make-up formulations.

Các bài báo khác
Vol. 12, No 2 (2020) Trang: 1-8
Tải về
26 (2021) Trang: 125-130
Tạp chí: Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học
26 (2021) Trang: 120-124
Tạp chí: Tạp chí phân tích Hóa, Lý và Sinh học
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...