Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
28 (2022) Trang: 521-527
Tạp chí: Food Science and Technology Research

This study illustrates the effectiveness of slightly acidic hypochlorous water (SAHW) in comparison with sodium hypochlorite (NaOCl) in reducing biomass and viable cells in biofilms established by the dual species, Listeria monocytogenes and Escherichia coli, on a microtiter plate and stainless-steel coupon. The SAHW and NaOCl treatments exhibited significant efficacy against biofilms (< 0.05) on both surfaces. Additionally, compared with NaOCl treatment, SAHW treatment significantly reduced biofilm formation (< 0.05). With its high antibiofilm activity, SAHW not only reduced the biomass of biofilms, but also significantly decreased viable biofilm cells to 5 log CFU/mL or ≤1 log CFU/cmon microtiter plates and stainless-steel surfaces, respectively. These results indicate that SAHW is a potential candidate for disinfectants against biofilms on various food contact surfaces.

Các bài báo khác
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...