The changes of color (due to increase of hydroxy methyl furfurol (HMF) concentration) and vitamin C in honey of Melaleuca flower were investigated for different heating temperature from 45 to 60oC and different heating time from 0 to 35 minutes. The results indicated that HMF and vitamin C content in honey changed significantly with heating temperature and time. HMF content was increased from 13.20 to 13.67 mg HMF/kg honey and vitamin C content was decreased from 5.041 to 2.718 mg vitamin C/100g honey at 45oC for 0 to 35 minutes, respectively. Heating temperature of 60oC from 0 to 35 minutes, the HMF content was increased from 14.90 to 15.75 mg HMF/kg honey and vitamin C content was decreased from 3.684 to 1.457 mg vitamin C/100g honey.
Nguyễn Thị Tuyết Nhung, 2014. ẢNH HƯỞNG CỦA SỰ THAY ĐỔI VI KHÍ HẬU TRONG VÀ NGOÀI TỔ ĐẾN SỨC ĐẺ TRỨNG CỦA ONG CHÚA VÀ HÀM LƯỢNG NƯỚC CÓ TRONG MẬT ONG TẠI HUYỆN CHỢ LÁCH, TỈNH BẾN TRE VÀ HUYỆN KẾ SÁCH, TỈNH SÓC TRĂNG. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 35: 54-64
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên