Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 54(2024) Trang: e20230240
Tạp chí: Ciencia Rural

This study determined the extraction conditions, chemical composition, and antimicrobial activities of the essential oils of Citrus nobilis. The results illustrated that soaking in the 9% (w/v) NaCl solution for 2 h with a sample and solvent ratio of 1:3 (w/v) and a subsequent extraction time of 45 min yielded the highest extraction efficiency, reaching 3.66% (w/w). The main chemical components of the essential oils were limonene (90.42%), β-myrcene (4.7%), and α-pinene (1.22%). The minimum inhibitory concentration (MIC) at the density of 5x104, 5x105, and 5x106 cells/mL of Escherichia coli were 100, 125, and 125 mg/mL, respectively; for Staphylococcus aureus were 75, 100, and 125 mg/mL, respectively; and for Bacillus cereus were 50, 75, and 100 mg/mL, respectively. The minimum bactericidal concentration (MBC) at densities of 5x104, 5x105, 5x106 cells/mL of E. coli were 175, 225, 225 mg/mL, S. aureus were 150, 200, 225 mg/mL, and B. cereus were 125, 175, 200 mg/mL, respectively. The inhibitory activities of Aspergillus flavus of orange essential oils according to the agar dilution method at concentrations of 0.025-0.1%) on the 5th day were 8.84-30.61%.

Các bài báo khác
Số tạp chí 18(2024) Trang: 01-12
Tạp chí: Revista de Gestão Social e Ambiental
Số tạp chí 15320(2024) Trang: 151–166
Tạp chí: Lecture Notes in Computer Science
Số tạp chí 36(2024) Trang: 12791–12807
Tạp chí: Neural Computing and Applications
Số tạp chí 53(2024) Trang: 547-553
Tạp chí: Geojournal of Tourism and Geosites
Số tạp chí 14(2024) Trang: 80-87
Tạp chí: International Journal of Energy Economics and Policy
Số tạp chí 16(2024) Trang: 5023–5031
Tạp chí: International Journal of Information Technology
Số tạp chí 18(2024) Trang: 5685–5699
Tạp chí: Signal, Image and Video Processing


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...