Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2023
Số tạp chí 7(2023) Trang: 111-117
Tạp chí: Food Research

Purple sweet potato (PSP) has the potential to be used to prepare functional foods due to its attractive color and high anthocyanin content. With completely randomized design experiments used, the study investigated the effect of the percentage of steamed PSP (25, 29, 33 and 37% of total batch weight) on the overall quality of sandwich bread. The results showed that the added PSP significantly affected the color (L*, a* and b*) and anthocyanin content of bread. The sandwich bread with 33% PSP had the most intense purple color, and a soft structure was found with a measured hardness of 92.12 and 25.11 g force in the bread crust and the centre of the bread, respectively. The expansion ratio was 5.86 times compared with the control sample (5.47 times), and the moisture and anthocyanin content were 38.23% and 55.14 mg%, respectively. The findings of this study also suggested that the preparation of sandwiches with the addition of PSP, in addition to providing a beautiful color, also has the potential to improve overall product quality, increase fiber content (2.4%) and DPPH free radical scavenging activity (28.80%) compared to the control sample.

Keywords: Sandwich bread, physico-chemical properties, purple sweet potato, expansion volume, antioxidant activity

Các bài báo khác
Số tạp chí 20(2023) Trang: 1567-1581
Tạp chí: Ho Chi Minh City University of Education Journal of Science
Số tạp chí 5(2023) Trang:
Tạp chí: The International Journal of Educational Research Open
Số tạp chí 28(2023) Trang: https://doi.org/10.14456/apst.2023.64
Tạp chí: Asia-Pacific Journal of Science and Technology
Số tạp chí 28(2023) Trang: https://doi.org/10.14456/apst.2023.52
Tạp chí: Asia-Pacific Journal of Science and Technology
Số tạp chí 57(2023) Trang: 475-480
Tạp chí: Indian Journal of Agricultural Research
Số tạp chí 4(2023) Trang: 42-49
Tạp chí: Corporate Law and Governance Review
Số tạp chí 6(2023) Trang: 244-251
Tạp chí: Journal for Re Attach Therapy and Developmental Diversities
Số tạp chí 6(2023) Trang: 883-891
Tạp chí: Journal of Economics, Finance and Management Studies
Số tạp chí X(2023) Trang: 276-281
Tạp chí: International Journal of Research and Scientific Innovation (IJRSI)
Số tạp chí 2023(2023) Trang: 10-20
Tạp chí: Journal of Technical Education Science
Số tạp chí 6(2023) Trang: 45-98
Tạp chí: European Journal of Applied Linguistics Studies
Số tạp chí 3(2023) Trang: 17-41
Tạp chí: European Journal of Multilingualism and Translation Studies
Số tạp chí April 28-30, 2023, Turkish Republic of Northern Cyprus(2023) Trang: 1803-1812
Tạp chí: International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies-IV
Số tạp chí June 22-23, 2023, Nevşehir, Turkey(2023) Trang: 954-969
Tạp chí: International EUROASIA Congress on Scientific Researches and Recent Trends 11


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...