Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 65(2022) Trang: 65-72
Tạp chí: Egyptian Journal of Chemistry

The purpose of study was to find out a suitable formulation of instant tea product from Cordyceps militaris extract by using the convection drying method. The properties of product were influenced by maltodextrin concentrations (30%, 40%, 50% and 60% w/w), extract concentrations (5%, 6%, 7% and 8% w/w), drying time (15 h, 20 h and 25 h) and drying temperatures (60 °C, 70 °C and 80 °C). Cordycepin content and sensory evaluation were chosen as the main outcomes. The suitable parameters of products were included maltodextrin, Cordyceps militaris extract, the drying time and the drying temperature with 40% (w/w), 6% (w/w), 15 h and 70 °C, respectively. The cordycepin content in the product was 97.274 g/g dry weight (DW) and sensory evaluation studies showed that the product was good with 16.4 of total 20 points according to TCVN 3215-79. Those results showed that using convection method combine maltodextrin as a drying agent get high effects on creating a uniform size powder and could apply in beverage industries.

Các bài báo khác
Số tạp chí 53(2022) Trang: 751–763
Tạp chí: Bulletin of the Brazilian Mathematical Society, New Series
Số tạp chí ahead-of-print(2022) Trang: 2397-3757
Tạp chí: Maritime Business Review
Số tạp chí 23(2022) Trang: 265–276
Tạp chí: Journal of Ecological Engineering
Số tạp chí 2022(2022) Trang: 1-7
Tạp chí: Applied and Environmental Soil Science
Số tạp chí 1(2022) Trang: 1-6
Tạp chí: Legume Research- An International Journal


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...