Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 15(2022) Trang: 2551-2559
Tạp chí: AACL Bioflux

Within the framework of the project to investigate the current status of artisanal sea
cucumber fishing and the composition of species in Nam Du Island, Kien Giang Province, the nutritional
values of seven common species of sea cucumbers (Holothuria atra, H. leucospilota, H. scabra, Stichopus
hermanni, S. horren, S. monotuberculatus and S. variegatus) were assessed in this study. The results
showed that the proximate composition and amino acid profiles of these sea cucumbers studied greatly
varied among species. Average contents fluctuated as follows: moisture from 87.5 to 92.3%, crude
protein from 41.3 to 55.3%, crude lipid from 0.93 to 3.01%, ash from 18.9 to 37.1%, fiber from 0.32 to
0.48%, carbohydrates from 4.79 to 31.3%, calcium from 0.92 to 4.58% and phosphorus from 0.35 to
1.06% of dry weight. Overall, all species of sea cucumbers analyzed have high protein contents and low
lipid levels. Moreover, total essential amino acid (AA), non-essential AA and total AA were in the ranges
of 6.91-8.94%, 15.65-19.86%, and 23.11-28.80% of dry weight, respectively, of which H. scabra and H.
leucospilota contained significantly higher levels of essential AA than other species. These two species
are recommended as the healthiest food for human consumption.
Key Words: sea cucumber, proximate composition, amino acid, Nam Du Island

Các bài báo khác
Số tạp chí 53(2022) Trang: 751–763
Tạp chí: Bulletin of the Brazilian Mathematical Society, New Series
Số tạp chí ahead-of-print(2022) Trang: 2397-3757
Tạp chí: Maritime Business Review
Số tạp chí 23(2022) Trang: 265–276
Tạp chí: Journal of Ecological Engineering
Số tạp chí 2022(2022) Trang: 1-7
Tạp chí: Applied and Environmental Soil Science
Số tạp chí 1(2022) Trang: 1-6
Tạp chí: Legume Research- An International Journal


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...