Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2019
Số tạp chí 1900214(2019) Trang: 1-9
Tạp chí: European journal of lipid science and technology

Rambutan (Nephelium lappaceum L.) peel (RBP) is discarded as the main by-product during processing of the fruit. Increasing attention is now paid to the valorization of RBP for the recovery of valuable compounds. Geraniin, ellagic acid, quercetin, and rutin are the main phenolic compounds found in methanolic RBP extract. Extracted rambutan peel powder (ERPP) is used to evaluate the oxidative stability of soybean oil stored at 4 and 30 °C in the dark and light and deep fried with potatoes at 160 °C. Tert-butylhydroquinone (100 µg g−1 oil, TBHQ) serves as positive control. Oil supplemented with ERPP of 1000 µg gallic acid equivalents (GAE) g−1 of oil shows positive effects on the retardation of the oxidation process during storage in comparison with oil without addition. During deep frying, either ERPP (1000 µg GAE g−1) or TBHQ retards the lipid oxidation of oil. Levels of thiobarbituric acid reactive substances of potatoes fried in oil fortified with the extract and TBHQ (0.4–0.59 µg g−1) are much lower than those without the extract (1.31 ± 0.10 µg g−1) (p < 0.05). Therefore, RBP extract exhibits favorable antioxidant effects and can be used for effectively inhibiting lipid oxidation in oil during storage and deep frying.

Các bài báo khác
Số tạp chí 145(2019) Trang:
Tạp chí: Social Indicators Research
Số tạp chí 18(2)(2019) Trang: 125-133
Tạp chí: Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
Số tạp chí 75(2019) Trang: I_187-I_192
Tạp chí: Journal of Japan Society of Civil Engineers, Ser. B2 (Coastal Engineering)
Số tạp chí volume 14, issue 2(2019) Trang: 1463–1472
Tạp chí: Journal of electrical engineering and technology
Số tạp chí 57(2019) Trang: 3021-3045
Tạp chí: SIAM Journal on Control and Optimization (SICON)
Số tạp chí 08(2019) Trang: 1-3
Tạp chí: International Journalof InnovativeStudies inSciencesandEngineeringTechnology
Số tạp chí 11(1)(2019) Trang: 83-92
Tạp chí: Agris online paper in Economics and Informatics
Số tạp chí 22(5)(2019) Trang:
Tạp chí: International Food and Agribusiness Management Review
Số tạp chí 4(2019) Trang: 51-57
Tạp chí: International Journal of Research in Pharmacy and Pharmaceutical Sciences
Số tạp chí 11(2019) Trang: 1-4
Tạp chí: International Journal of Managerial Studies and Research
Số tạp chí 14(2)(2019) Trang: 033-041
Tạp chí: International Journal of Innovations in Engineering and Technology (IJIET)
Số tạp chí 5(1)(2019) Trang: 27-34
Tạp chí: International Journal of Environmental & Agriculture Research (IJOEAR)
Số tạp chí 8(10)(2019) Trang: 59-63
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí 1(2019) Trang: 99-116
Tạp chí: Using Alternative Assessment to Improve EFL Learners’ Learning Achievement: From Theory to Practice
Số tạp chí 8(10)(2019) Trang: 99-110
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí 8(7)(2019) Trang: 111-121
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...