Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
30 (2023) Trang: 945-952
Tạp chí: International Food Research Journal

The present work aimed to investigate the effect of pectinase supplementation on the quality of red-fleshed dragon fruit juice. Pectinase (400 ppm) was added at different concentrations (0, 1, 3, 5, 7, and 9%) and hydrolysis times (0, 15, 25, 35, and 45 min). The quality of fruit juice was monitored and evaluated by recovery efficiency, pectin content, betacyanin content, viscosity, and total phenolic content. Results showed that pectinase concentration of 5% and hydrolysis time for 25 min produced the highest hydrolysis efficiency (88.16 ± 0.05%), with low residual pectin content (0.49 ± 0.02 g), low viscosity (1.15 ± 0.06 cP), and high betacyanin content (20.06 ± 0.02 mg/100 mL) and total phenolic content (88.68 ± 0.46 mg/100 mL) in the recovered solution. These findings provided essential insights for beverage processing of dragon fruit juice.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...