Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
2024 (2024) Trang: 1-13
Tạp chí: Journal of Toxicology

Kyllinga polyphylla Willd. ex Kunth. (KP) is a wild herb commonly distributed in the Mekong Delta, Vietnam. Tis study wascarried out to evaluate the antibacterial and antioxidant activities and acute toxicity of KP before conducting studies at the in vivolevel. All parts of KP had the free radical scavenging capacity of DPPH, in which the root methanol extract had the best antioxidantcapacity (EC 50 � 9.54 ± 0.37 μg/mL). Most of the extracts had a wide range of antibacterial spectra. Te methanol and ethanolextracts (200 mg/mL) have ability to resist eight common bacterial strains (including Staphylococcus aureus, Listeria innocua,Bacillus subtilis, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella sp., Pseudomonas aeruginosa, and Enterococcus faecalis), which isequivalent to the antibacterial activity of amoxicillin and tetracycline at a concentration of 1 mg/mL. KP extracts did not causedeath at a dose of 5000 mg/kg body weight and did not signifcantly change the biochemical, hematological, as well as histologicalstructures of internal organs in toxicity-tested mice in comparison with the control. Te research results showed that KP should bemore interested in research that supports disease treatment, synthetic extraction of antibiotics, or other in vivo studies.

Các bài báo khác
Số 07 (2007) Trang: 203-211
Tải về
Số 31 (2014) Trang: 64-70
Tải về
Tập 55, Số 5 (2019) Trang: 66-73
Tải về
Số 28 (2013) Trang: 96-102
Tải về
01 (2024) Trang: 21-29
Tạp chí: Khoa học và Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...