Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
1145 (2021) Trang:
Tạp chí: IOP Conference Series: Materials Science and Engineering

Moringa oleifera Lam. is a leafy plant that contains many nutrients and bioactive compounds such as chlorophyll, polyphenol with antioxidant activity. The microwave-assisted extraction (MAE) method is a method that has the advantages of short extraction time, saving organic solvents and safe use. The objective of this study was to investigate the influence conditions of the microwave-assisted extraction on the chlorophyll, polyphenol content and antioxidant activity of moringa leaves. The highest contents of these compounds in Moringa oleifera Lam. leaves were obtained as follows chlorophyll content 12.72 ± 0.17 μg/mL, polyphenol content 5.4 ± 0.09 g/L and antioxidant activity 2895.40 ± 67.38 μmol/L when extracted under conditions of solvent acetone 90°, solid to solvent ratio of 1:30, microwave power of 600W, microwave-assisted extraction time of 2 minutes.

Keywords: Moringa oleifera Lam., microwave-assisted extraction, chlorophyll, polyphenol, DPPH, radical-scavenging activity

Các bài báo khác
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...