Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
991 (2020) Trang:
Tạp chí: IOP Conference Series: Materials Science and Engineering

Food diversification is increasingly approaching customer needs. Tea processing field brings a lot of health. The present study has mixed the soursop leaves tea with stevia, chrysanthemum, rose, and licorice to produce an effective mixture with improved biological activities and flavors. Survey results showed that high TPC content was present in chrys (4.01 ± 0.03 mg/g DW) entailed an increasing concentration when mixed and vice versa. In most mixtures, free-radical scavenging by DPPH and ABTS in sousop leaves tea mixtures remained unchanged (ranging from 0.5-1.5 mg/g DW). The color brightness value in CIE system is highly dependent on soursop leaves tea (34.52 ± 0.71 in L*). These findings provide helpful insight to combinations of tea and common herbs for daily use. Further studies on toxicology and health benefits of these tea combinations would be on demand.

Các bài báo khác
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...