Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
lần thứ 19 (2020) Trang: 362-369
Tạp chí: Hội thảo Quốc gia Bệnh hại Thực vật Việt Nam
Liên kết:

This study aims at determining some biochemical characteristics and antifungal activities against 2 fungal plant pathogens, namely Phytophthora sp. and Rhizoctonia sp. from fractions of Annona glabra, Calophyllum inophyllum and Phyllanthus amarus. All extracts displayed high level of polyphenol, flavonoid and tannin compounds, while alkaloid compounds were lower among fractions. They indicated strong antioxidant activities through reducing power (Fe3+), DPPH radical scavenging and hydrogen peroxide (H2O2) assays. Antifungal abilities were carried out by agar well diffusion method at the concentration of 200 mg/mL with the inhibition zone ranged from 3.5 ± 0.5 mm to 6.3 ± 0.6 mm. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Fungicidal Concentraion (MFC) of Annona glabra extract sample 2 on Phytophthora sp. were 5 and 50 mg/mL while that of Calophyllum inophyllum extract sample 1 were 5 and 20 mg/mL. MIC and MFC values of Calophyllum inophyllum extract sample 2 on Rhizoctonia sp. were 5 and 25 mg/mL.

Keywords: antifungal activities, biochemical characteristics, fungal plant pathogens.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...