Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
14 (2020) Trang: 134-142
Tạp chí: African Journal of Food Science
Liên kết:

Injera or Biddena commonly made from tef (Eragrostis tef (Zucc) Trotter) grain and a combination with other grains is a staple food of Ethiopian and neighboring countries. Millet and millet-based food products are rich in polyphenols and antioxidant activities and even so there is limited information. This study aimed to evaluate millet varieties for their injera making quality and polyphenol antioxidant activity. Five millet varieties and one tef variety called Quncho were collected, investigated and compared. A significant (p0.05) reduction in total phenols, total flavonoids contents and DPPH free radical scavenging capacity. Hence, it is recommended that Tesema and Kola-1 varieties could be used for functional food development and injera making quality, respectively.

Các bài báo khác
Số 38 (2015) Trang: 1-8
Tải về
Số 39 (2015) Trang: 18-28
Tải về
1 (2012) Trang: 56
Tác giả: Lý Nguyễn Bình
Tạp chí: CAAB 2012
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...