Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2020
Số tạp chí 49(2020) Trang:
Tạp chí: Malaysian Applied Biology
Liên kết:

Fifteen yeast strains isolated from maprang (Bouea macrophylla Griffith) were characterised using standard microbiological procedures. The species were identified belonging to three genera Saccharomyces, Hanseniaspora and Pichia and their abilities for wine production were tested by analysing the alcohol produced and remaining sugar. The best biochemically active strain was used along with commercial yeast (S. cerevisiae) to produce wine from maprang juice. Fermenting activity of isolated yeasts was higher than commercial yeast. The isolated yeast strain namely 3.5B and 5.5A showed the best fermenting activity such as fast fermentation by Durham test and highest alcohol percentage (11.5 and 11.83% v/v). Based on the 28S rRNA sequences, yeast strain 5.5A and 3.5B showed 99% similarity to S. cerevisiae (KP723678.1 and KF728774.1, respectively). Using isolated yeast strain 5.5A for wine fermentation at pH 4.0, total soluble solid content 24% and inoculated with yeast density of 107 cells/mL, the alcohol content produced was 14.5% v/v and the wine had favorable color and flavor. Our work constitutes a foundation for strain selection for future applications as starter cultures in fruit wine fermentations. This work is the first ever on yeast diversity from maprang which is the special fruit of Vinh Long province, Vietnam.

Các bài báo khác
Số tạp chí 24(2020) Trang: 97-107
Tạp chí: Egyptian Journal of Aquatic Biology and Fisheries
Số tạp chí 9(2020) Trang: 8988-8994
Tạp chí: International Journal of Advanced Trends in Computer Science and Engineering
Số tạp chí 10(2020) Trang: 37-51
Tạp chí: International Journal of Knowledge-Based Organizations (IJKBO)
Số tạp chí 9(2020) Trang: 1-2
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENTIFIC RESEARCH
Số tạp chí 4(2020) Trang: 1070-1074
Tạp chí: International Journal of Trend in Scientific Research and Development
Số tạp chí 5(2020) Trang: 49-56
Tạp chí: International Journal of Business Marketing and Management (IJBMM)
Số tạp chí 6(2020) Trang: 250-272
Tạp chí: International Journal of Research in Education and Science
Số tạp chí 7(2020) Trang:
Tạp chí: F1000Research
Số tạp chí 78(2020) Trang: 563–580
Tạp chí: Journal of Global Optimization
Số tạp chí 30(2020) Trang: 1724-1755
Tạp chí: SIAM Journal on Optimization
Số tạp chí x(2020) Trang: 1-21
Tạp chí: Mineral Processing and Extractive Metallurgy Review
Số tạp chí 18(2020) Trang: 488- 500
Tạp chí: Thai Journal of Mathematics
Số tạp chí 5(2020) Trang: 89-92
Tạp chí: International Journal of Research and Innovation in Applied Science
Số tạp chí 17(2020) Trang: 607-622
Tạp chí: International Journal of Nanotechnology


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...