Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
321 (2020) Trang: 108539
Tạp chí: International journal of food microbiology

Microbial safety in food products is not always adequately controlled. Chemical antimicrobials which are recognized as hazards to human health are gradually replaced by natural antimicrobial compounds. In the current study, the antimicrobial activity against some Gram-positive and Gram- negative bacteria by the methanolic extract from rambutan fruit peels was evaluated using both in vitro (medium) and in situ (food matrices i.e. raw chicken breast and pangasius fillet fish) methods. Methanolic rambutan peel extract (lyophilized to powder with total phenolic content of 310 ± 14.5 mg GAE/g) with geraniin, ellagic acid, rutin, quercetin, and corilagin as main phenolic compounds was a potent inhibitor towards E. coliV. campbelliiV. parahaemolyticusV. anguillarumP. aeruginosaS. enteritidisSt. aureusL. monocytogenes, and C. albicans using in vitro tests. In in situ tests, the extract inhibited S. enteritidis in raw chicken breast during 14 days of cold storage at 4 °C. Even though food matrices partly protected bacteria, the extract showed a 1.5 log CFU/g reduction of V. parahaemolyticus in fish during 10 days of cold storage. These results provide useful information on the utilization of rambutan fruit peel as natural antimicrobial agent in food products.

Các bài báo khác
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 108-115
Tải về
Số 20a (2011) Trang: 127-136
Tải về
Số 05 (2006) Trang: 131-140
Tải về
Số 11b (2009) Trang: 310-316
Tải về
Số 35 (2014) Trang: 83-90
Tải về
Số 06 (2006) Trang: 9-17
Tải về
1 (2013) Trang: 284
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
1 (2012) Trang: 135
Tạp chí: CAAB 2012
1 (2012) Trang: 84
Tạp chí: CAAB 2012
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...