Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
Vol. 15, No. 1 (2023) Trang: 84-90

Bacterial biofilms are agglomeration of bacterial cells, stuck to the material surfaces of material in wet environments and formed by a self-produced matrix. The formation of bacterial biofilms is a great risk for the milk processing industry, as the survival of many bacterial species in cow milk may lead to many problems such as microbial spoilage, deterioration in quality, and consumer health risks. This study aimed to identify biofilm formation bacteria from cow milk. The experiment included isolation; biofilm forming assay in 96-well microtiter plates and the identification of microbial isolates using classical and molecular biological methods. A total of 14 bacterial isolates from 10 cow milk samples were evaluated for their biofilm formatting ability. Among them, four isolates were identified as moderate and strong biofilm producers. These four isolates belong to the genera Serratia and Aeromonas. Out of the 4 isolates, Serratia marcescens VL41 was classed as a strong biofilm producer while Aeromonas veronii ST15, Aeromonas sp. ST17, Serratia marcescens VL13 were classed as moderate biofilm producers respectively. The findings of this study suggest that it is necessary to discover the contamination causes and prevention of genera Serratia, and Aeromonas into cow milk.

Các bài báo khác
Tập 54, Số 6 (2018) Trang: 29-34
Tác giả: Ngô Thanh Phong
Tải về
Số 26 (2013) Trang: 76-81
Tải về
Số 20a (2011) Trang: 92-99
Tải về
Số 49 (2017) Trang: 93-103
Tải về
1 (2013) Trang: 183
Tác giả: Ngô Thanh Phong
Tạp chí: KY Hội nghị Khoa học tự nhiên 2013
10 (2012) Trang: 365
Tạp chí: Công nghệ Sinh học
10 (2012) Trang: 365
Tạp chí: Công nghệ Sinh học
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...