Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
Số 04 (2016) Trang: 13-19
Tải về

Article info.

 

ABSTRACT

Received date: 20/09/2015

Accepted date: 30/11/2016

 

This paper introduces the extraction and purification of some polymethoxylated flavones from Ageratum conyzoides L., (Family-Asteraceae), growing in Can Tho city. Different extraction methods were used to study on the aerial part of the herb. From 1% HCl in water extracts, three polymethoxylated flavones have been isolated and identified. They were O‑methyl apigenin, sinensetin, and scutellarein tetramethyl ether. Structures of isolated compounds were elucidated according to their 1H-NMR, 13C-NMR, HSQC, HMBC, MS spectra as well as referring to published article.

Keywords

Polymethoxylated flavone, Ageratum conyzoides, O-methyl apigenin, sinensetin, scutellarein tetramethyl ether

Cited as: Phung Tan Phat and Le Hoang Ngoan, 2016. Isolation of three polymethoxylated flavones from Ageratum conyzoides L. growing in Can Tho city. Can Tho University Journal of Science. Vol 4: 13-19.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...