Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2024
Số tạp chí 34(2024) Trang:
Tạp chí: Engineering and Technology for Sustainable Development

Taro root is indeed a valuable food crop, rich in nutrients like starch, sugar, minerals, vitamins, and fiber. Especially, mucilage in taro root is a thickening, binding, emulsifying, swelling capacities, or foaming agent in food. The frying process develops the desirable colour, texture and physicochemical properties. This study aimed to evaluate the impacts of deep frying of different temperatures (130, 135, and 140 oC) and duration (7.0, 7.5, and 8.0 minutes) on the wheat-taro snack in industry. The wheat-taro snack was evaluated for quality properties (moisture content, expansion ratio, weight loss, oil absorption, hardness, fracturability, and colour values (L, a*, and b*) snack from taro flour. The research findings indicated that frying temperature exhibited a robust positive correlation with the expansion ratio, weight loss, and texture properties of wheat-snacks. Frying time had a predominantly negative effect on moisture content but was positively associated with the oil absorption, fracturability, and the colour values (L, a*, and b*). The correlations between moisture content and weight loss, and texture of the wheat-snack were strong and negative. It can be inferred that a frying temperature of 135 oC for 8 minutes was identified as suitable for producing wheat-taro snacks that exhibited the most desirable attributes in terms of colour and texture.

Các bài báo khác
Số tạp chí 1(2024) Trang: 321-329
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị Khoa học công nghệ Quốc gia lần thứ XVII về Nghiên cứu cơ bản và ứng dụng Công Nghệ thông tin (FAIR)
Số tạp chí 229(2024) Trang: 274 - 282
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 1(2024) Trang: 330-335
Tạp chí: Hội thảo quốc gia lần thứ XXVII: Một số vấn đề chọn lọc của Công nghệ thông tin và truyền thông
Số tạp chí 1(2024) Trang: 466-471
Tạp chí: Hội thảo quốc gia lần thứ XXVII: Một số vấn đề chọn lọc của Công nghệ thông tin và truyền thông (VNICT)
Số tạp chí 1(2024) Trang: 687-692
Tạp chí: Hội thảo quốc gia lần thứ XXVII: Một số vấn đề chọn lọc của Công nghệ thông tin và truyền thông (VNICT)
Số tạp chí 19(2024) Trang: 126-137
Tạp chí: Tạp chí Nghiên cứu khoa học và Phát triển kinh tế Trường Đại học Tây Đô
Số tạp chí 1(2024) Trang: 806-814
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị Khoa học công nghệ Quốc gia lần thứ XVII về Nghiên cứu cơ bản và ứng dụng Công Nghệ thông tin (FAIR)
Số tạp chí 24(2024) Trang: 297-306
Tạp chí: Scientific Papers Series Management, Economic Engineering in Agriculture and Rural Development
Số tạp chí 05(2024) Trang: 89-95
Tạp chí: Khoa học và Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam
Số tạp chí 311(2024) Trang: 324-329
Tạp chí: Tạp chí Thiết bị giáo dục
Số tạp chí 34(2024) Trang: 24-32
Tạp chí: Engineering and Technology for Sustainable Development


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...