Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 10(2022) Trang: 54-61
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology

Koji is a term that describes the process of molds growing and producing enzymes that hydrolyze complex components in cooked materials into simpler compounds. In this study, the optimal conditions for the production of enzymes (amylase and protease) of koji incubation were determined by using the response surface methodology with the central composite design 22 + star. The experiments were conducted with two factors, including molds addition (X1) (0.02 ÷ 0.04%) and koji-making time (X2) (24 ÷ 36 hours), as well as incubation temperature (X3) (27 ÷ 33°C) and pH of koji (X4) (5.5 ÷ 6.5). The study results showed that the mycelium of Aspergillus oryzae developed a fairly thick layer on the medium at 0.030 ÷ 0.044% of molds addition and 30 ÷ 36 hours with pH 5.89 ÷ 6.12 and temperature 29.76 ÷ 30.24°C. The optimal conditions (molds addition, time, pH, and temperature) were 0.03%, 30 hours, pH 6.0, and 30°C, respectively. In these optimal parameters, amylase and protease activities were 61.35 and 12.27 U/g dry matter, respectively

Các bài báo khác
Số tạp chí 517(2022) Trang: 33-42
Tạp chí: Nuclear Instruments and Methods in Physics Research Section B
Số tạp chí 6(2022) Trang: 1560-1566
Tác giả: Cao Nhất Linh
Tạp chí: Journal of Positive Psychology and Wellbeing
Số tạp chí 13(2022) Trang: 70-76
Tạp chí: International Journal of Environmental Science and Development
Số tạp chí 13(2022) Trang: 144-149
Tạp chí: International Journal of Environmental Science and Development
Số tạp chí 13(2022) Trang: 270-278
Tạp chí: International Journal of Environmental Science and Development


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...