Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
31 (2023) Trang: 863-872
Tạp chí: Journal of Chemistry and Technologies

Ginger tea is a popular drink in Asian countries and has many health benefits. However, its production process is complicated as it requires the product to retain biologically active compounds and sensory criteria. The purpose of the research was to determine the heat treatment regime in the drying stage, the moisture content after drying, the roasting temperature, and the appropriate product moisture content to preserve the polyphenol content, antioxidant activity, flavonoid content, and quality of ginger tea products. The research results showed that when ginger was dried at 60 % moisture content, then roasted at 140 °C to 8 % product moisture content, good results were achieved in maintaining the polyphenol content (9.85 ±0.18 mg GAE/g dw), antioxidant activity (27.02 ± 0.17 µmol TE/g dw), flavonoid content (25.51 ± 0.18 mg QE/100 g dw), water activity (0.48 ± 0.01) and the quality of ginger tea. The optimal experimental conditions obtained can be easily applied to the ginger tea production process on a larger scale in the future.

Các bài báo khác
Tập. 57, Số. CĐ Công nghệ thực phẩm (Food Technology) (2021) Trang: 1-9
(2020) Trang: 300-304
Tạp chí: Công nghệ sinh học toàn quốc 2020, Đại học Huế. Viện Công nghệ Sinh học, 26-27/10/2020
(2020) Trang: 294-299
Tạp chí: Công nghệ sinh học toàn quốc 2020, Đại học Huế. Viện Công nghệ Sinh học, 26-27/10/2020
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...