Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
18 (2022) Trang: 222-226
Tạp chí: Malaysian Journal of Microbiology

Aims: To isolate and characterize the lactic acid bacteria (LAB) strains from the “mam chua ca ro” (sour fermented fish)
in the South of Vietnam and investigate their potential anti-bacterial properties.
Methodology and results: Four LAB strains (MCR1, MCR2, MCR3 and MCR4) were isolated from the "mam chua ca
ro" product and their anti-bacterial activity was determined using the spot assay and the paper disc diffusion method.
The isolated LABs can inhibit Escherichia coli ATCC 25922, Staphyloccocus aureus ATCC 25923 and Vibrio
parahaemolyticus BV016 and produce bacteriocin to control the growth of E. coli ATCC 25922 and S. aureus ATCC
25923, except V. parahaemolyticus. MCR2 was chosen to sequence 16S rRNA of Pediococcus acidilactic.
Conclusion, significance and impact of study: On the basis of their prominent anti-pathogenic bacteria activity, LAB
strains isolated from Vietnamese sour-fermented fish products were verified as prospective probiotics.

Các bài báo khác
July & Aug (2021) Trang: 53-59
Tạp chí: International Journal of Agriculture and Biological Sciences
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...