Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
133 (2024) Trang: 37-49
Tạp chí: Hue University Journal of Science

The study explored the use of small peptides and oligopeptides derived from hydrolyzed whiteleg shrimp head protein (Litopenaeus vannamei) to nurture Trichogaster pectoralis (Pearl Gourami). These peptide fragments were analyzed for amino nitrogen content and molecular weight using the OPA and SDS-PAGE methods. Two types of feed were tested: control feed (CF) and processed feed (PF), both containing fish meal, to evaluate the growth of Pearl Gourami. The results showed that both feeds led to low concentrations of dissolved oxygen (DO) (4.48 to 6.49 mg/L), chemical oxygen demand (COD) (16.09 to 24.98 mg/L), and biological oxygen demand (BOD) (16.62 to 22.61 mg/L), which were within the acceptable limits set by national aquaculture standards. Additionally, the survival rate of the fish remained highly, ranging from 94.8% to 99% after 60 days. In terms of growth performance, fish fed with PF exhibited weight gain (WG) of 7.00±0.76 g/fish, daily weight gain (DWG) of 0.117±0.014 g/fish/day, specific growth rate (SGR) of 0.672±0.065 %/g/fish, feed intake (FI) of 0.467±0.002 g/fish/day, and a feed conversion ratio (FCR) of 4.16±0.314. The digestibility coefficients of dry matter (ADCDM), total protein (ADCpro), and total lipid (ADCLip) for fish fed with PF were 66.2%±1.92, 90.4%±0.468, and 88.3%±0.576, respectively. Furthermore, the average meat weight of Pearl Gourami was 2.08±0.221 grams.

Các bài báo khác
Tập 55, Số CĐ Công nghệ Sinh học (2019) Trang: 111-118
Tải về
Số Nông nghiệp 2014 (2014) Trang: 149-157
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 61-70
Tải về
Số 45 (2016) Trang: 7-15
Tải về
Số 48 (2017) Trang: 71-80
Tải về
1 (2012) Trang: 622
Tạp chí: APE 2012
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...