Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
4 (2024) Trang: 100426
Tạp chí: Applied Food Research

Pomelo (Citrus maxima (Burm. f.) Merr) fresh cut has a highly sensitive fruit and has a short shelf life after peeling. The fruits represent high potentials for local consumption and international export. The objective of the study was to focus on the effects of different concentrations of sodium alginate (1%, 1.5% and 2%) combined with fixed concentrations of calcium chloride (2%) and ascorbic acid (2.5%) to biologically active compounds and allowable microbial content on the surface pomelo fresh cut slices. The results showed that the presence of coating has improved several important quality parameters of the fruit. Specifically, the combination of AL (2%) + AA (2.5%) + calcium chloride (2%) Ascorbic acid (AA) has effectively maintained the total polyphenol content and the total ascorbic acid of the pomelo slice samples, thus exhibiting higher DPPH scavenging activity, as compared to control samples. Furthermore, the pomelo coated with alginate showed good conditions for consumption with minimal microbial degradation and describe good acceptance after 6 days of storage.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...