Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
7 (2023) Trang: 272-277
Tạp chí: Food Research

In this study, essential oils were extracted from peels of orange (Citrus sinensis) by employing hydrodistillation. The materials were collected in Ben Tre Province, Vietnam and the process was optimized by varying some experimental parameters including temperature, water-to-material ratio, extraction time and material size. The obtained essential oil was analyzed by Gas Chromatography-Mass Spectrometry to determine chemical composition. The maximal essential oil yield was determined as approximately 4%, obtained at the following conditions: ratio of water and lemon peels of 3:1 (mL/g), 60 mins and130°C. GC-MS results revealed that Limonene (98.454%), β-Myrcene (0.997%), and α-Pinene (0.549%) are the major constituents in the essential oil.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...