Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
16 (2023) Trang: 2409-2418
Tạp chí: AACL Bioflux

The effect of temperature and time on fat recovery from striped catfish (Pangasianodon hypophthalmus) by-products using organic solvents was examined to determine the optimal extraction parameters. A high recovery efficiency (61.1%) was found for fat samples extracted at 50°C. The acid index and fat colour were 2.81 mg KOH g-1 and b* = 11.0, respectively, and the fatty acid composition of the fat was the highest with an EPA (eicosapentaenoic acid) content of 0.15%. The efficiency of fat extraction at 25 min was high (66.8%), and the acid index and fat colour were 2.92 mg KOH g-1 and b* = 8.33, respectively. Additionally, the fatty acid of EPA and DHA (docosahexaenoic acid) accounted for the highest contents of 0.15% and 0.57%, respectively. The results confirmed that the optimal conditions for extracting fat from striped catfish by-products with an organic solvent are 50°C for 25 min.
Key Words: extraction temperature, extraction time, fat recovery, fatty acid content.

Các bài báo khác
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...