Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
2764 (2023) Trang: 020001
Tạp chí: AIP Conference Proceedings

Phytochemical compounds, the total content of polyphenol (TPC) and flavonoids (TFC), and antioxidant activity of extract of Syzygiumcumini were obtained via maceration and hot extraction method. Folin-Ciocalteu and aluminum chloride colorimetric assay was adopted to evaluate TPC and TFC, respectively. Regarding antioxidant activity of the extract, DPPH and ABTS scavenging free radicals assays were used to determine. With the highest values of TPC was 35.46±0.18 µg GAE/mg dry extract and TFC was 16.45±0.09 µg QE/mg, the ethanol was showed the best solvent to extract those compounds from Syzygiumcumini. The ethanol extract showed the smallest IC50 values as 190,43 µg/ml (DPPH assay) and 685,15 µg/ml (ABTS assay). Current results suggest the potential of Syzygiumcumini ethanol leaves extract in the manufacture of antioxidant agents.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...