Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
13 (2021) Trang: 1-27
Tạp chí: Sustainability

Vietnam plays an important role in bearing global food security. However, Vietnamese rice farmers face several challenges, including pressures to develop sustainable livelihoods while reducing the environmental impacts of their production activities. Various Vietnamese agricultural restructuring policies were promulgated to promote the adoption of environmentally friendly practices to generate high value added for rice farmers, but the farmers are reluctant to adopt them because of perceived lack of demand. Decreasing consumption of rice in Asia and increasing demands in Europe shaped Vietnamese rice exporting policies. New trade agreements, such as the UK–Vietnam Free Trade Agreement, offer new target markets for Vietnamese rice farmers. This research provides empirical evidence related to the preferences of UK consumers for ethical attributes for floating rice imported from Vietnam. Floating rice represents a traditional method of rice cultivation that relies on the natural flooding cycle. Its cultivation uses very few agrochemical inputs and provides several other environmental, economic, and social benefits. In an online survey, the study used a choice experiment that asked 306 UK consumers to report their preferences for one kilo of floating rice with three non-market attributes: reduction in carbon dioxide emissions, allocation of profits to the farmers, and restitution of biodiversity. Overall, study participants favored the attributes of floating rice, but reported utility for only the “fair trade” attribute and for a marginal willingness to pay premiums for profit allocations to farmers. Consumers did not find value in either CO2 emission reduction or biodiversity improvement. Results from the study provide recommendations to develop agricultural programs, distribution strategies, and informational methods to encourage floating rice consumption in the UK.

Các bài báo khác
Số 26 (2013) Trang: 1-8
Tải về
Số 32 (2014) Trang: 117-124
Tải về
Tập 55, Số 2 (2019) Trang: 150-156
Tải về
Tập 54, Số 1 (2018) Trang: 203-209
Tải về
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 266-273
Tải về
Số 22b (2012) Trang: 294-303
Tải về
Tập 56, Số 6 (2020) Trang: 313-321
Tải về
Số 46 (2016) Trang: 68-74
Tải về
66 (2021) Trang: 267-275
Tạp chí: JOURNAL OF THE FACULTY OF AGRICULTURE KYUSHU UNIVERSITY
(2016) Trang: 232-240
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị khoa học Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn thời hội nhập
(2016) Trang: 161-168
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị khoa học Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn thời hội nhập
(2016) Trang: 74-88
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị khoa học Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn thời hội nhập
(2017) Trang:
Tạp chí: THE UHD-CTU ANNUAL ECONOMICS AND BUSINESS CONFERENCE 2017
8 (2015) Trang: 1-10
Tạp chí: Asian Journal of Agricultural Extension, Economics & Sociology
0 (2015) Trang: 1-16
Tác giả: Võ Hồng Tú
Tạp chí: Environment, Development and Sustainability
15 (2015) Trang:
Tạp chí: Global Journal of Science Frontier Research: D Agriculture and Veterinary
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...