Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2024) Trang: 341-348
Tạp chí: Trường Đại học Cửu Long
Liên kết:

Bacillus spp. Possess the ability to generate resilient spores that endure high temperatures (pasteurization and ultra-high temperature sterilization), germinate, and resume growth. Pseudomonaspecies can thrive in low temperatures, while secreting extracellular enzymes such as protease and lipase... The presence of these enzymes from Bacillus and Pseudomonas in milk and its products can alter their structure and taste, diminishing quality and shelf life. Furthermore, these bacteria are equipped with antibiotic resistance, posing significant health risks when present in contaminated dairy products. To minimize these negative effects of these bacteria on dairy products and human health, it is necessary to implement microbiological control measures from farm to processing plant, including cleaning and sanitation, and the application of appropriate heat treatment.

 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...