Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2024
Số tạp chí 2024(2024) Trang: 01-12
Tạp chí: Journal of Food Processing and Preservation

This study is aimed at analyzing, evaluating, and optimizing the pectin hydrolysis process to improve the quality of carbonated beverages made from red dragon fruit combined with mint flavor. Red dragon fruit, rich in nutrients and antioxidants, presents challenges in beverage processing due to its high pectin content, which affects clarity and anthocyanin stability. The research investigates the impact of various parameters, including enzyme concentration, hydrolysis time, and temperature, on juice clarity and anthocyanin content. Using a central composite design model, optimal conditions were determined to maximize juice clarity and anthocyanin content. Sensory evaluation during the blending process was also conducted to assess consumer acceptance, focusing on clarity, color, flavor, taste, and total acceptability. The optimum conditions were found to yield maximum clarity (52.763%) and anthocyanin content (224.414 mg C3G/L). Sensory evaluation indicated that 20% dragon fruit juice concentration with 0.12% citric acid, 13°Bx, and 0.30% mint flavor provided the best consumer acceptance. This research demonstrates the potential for producing high-quality, appealing, and nutritious carbonated beverages from red dragon fruit, contributing to healthier and more sustainable consumption trends

Các bài báo khác
Số tạp chí 1(2024) Trang: 31-37
Tạp chí: KỶ YẾU HỘI NGHỊ NGHIÊN CỨU KHOA HỌC TOÀN QUỐC VỀ CÔNG TÁC GIÁO DỤC THỂ CHẤT VÀ THỂ THAO TRƯỜNG ĐẠI HỌC, CAO ĐẲNG NĂM 2024
Số tạp chí 1(2024) Trang: 261-271
Tạp chí: KỶ YẾU HÔI THẢO KHOA HỌC PHÁT TRIỂN DU LỊCH BỀN VỮNG TẠI HUYỆN ĐÀ BẮC, TỈNH HÒA BÌNH HIỆN NAY
Số tạp chí 201(2024) Trang: 71-80
Tạp chí: Khoa học xã hội Việt Nam
Số tạp chí 26(2024) Trang: 1-22
Tạp chí: Gadjah Mada International Journal of Business
Số tạp chí 1(2024) Trang: 321-329
Tạp chí: Kỷ yếu Hội nghị Khoa học công nghệ Quốc gia lần thứ XVII về Nghiên cứu cơ bản và ứng dụng Công Nghệ thông tin (FAIR)
Số tạp chí 229(2024) Trang: 274 - 282
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 1(2024) Trang: 330-335
Tạp chí: Hội thảo quốc gia lần thứ XXVII: Một số vấn đề chọn lọc của Công nghệ thông tin và truyền thông
Số tạp chí 1(2024) Trang: 466-471
Tạp chí: Hội thảo quốc gia lần thứ XXVII: Một số vấn đề chọn lọc của Công nghệ thông tin và truyền thông (VNICT)


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...