Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2019
Số tạp chí 61(1)(2019) Trang: 68-73
Tạp chí: Vietnam Journal of Science, Technology and Engineering

Thermotolerant ethanologenic yeasts have attracted the interest of many scientists due to the current challenges caused by increasing global temperature, the benefits associated with processing at high temperatures, and the potential to reduce cooling costs. The objectives of this study are to characterize the selected thermotolerant yeasts and to evaluate their use in Cayratia trifolia fermentation at high temperatures. A total of 151 yeast strains isolated from 53 samples of Cayratia trifolia were studied for their morphology, physiology, biochemistry, and their phylogenetic relationship. Based on the results of tests for thermotolerance ability (37-45oC) and ethanol tolerance capacity (9-12% v/v), 57 of the 151 yeast isolates were selected to be tested for use in wine fermentation from three-leaf cayratia at 37oC. Thirty isolates that were found to have high fermentation ability and that produced an ethanol concentration of between 6.0 and 9.9% (v/v) were selected for identification using amplified 26S rDNA sequences. The yeasts were identified as follows: Candida glabrata (BL2.1, CT1.1, CT1.3, CT2.3, HG2.1), Candida tropicalis (KG1.1, KG3.2, CM3.3, HG3.3, TG1.1, TG3.1), Candida nivariensis (DT1.2, CM3.2, ST2.1, BT1.2), Pichia kudriavzevii (KG2.1, KG5.1, AG2.1, AG2.3, AG4.2, DT3.2, LA1.3, CM4.4, BT2.1, BT3.3, TV4.2, CT4.2, VL1.1), Clavispora lusitaniae (TG4.2), and Saccharomyces cerevisiae (HG1.3). The phylogenetic tree constructed using MEGA 6 with bootstrap analysis performed by repeating the data 1,000 times revealed that the selected yeast strains were closely related. The newly isolated strain of S. cerevisiae HG1.3 producing the highest ethanol concentration of 9.9% (v/v) in Cayratia trifolia wine fermentation at 37oC was selected for further study.

Các bài báo khác
Số tạp chí 11(2019) Trang: 222-227
Tạp chí: Tạp chí Công Thương (Vietnam Trade and Industry Review)
Số tạp chí 7(3)(2019) Trang: 9-16
Tạp chí: AGU International Journal of Sciences
Số tạp chí 64(2019) Trang: 61-68
Tạp chí: Tạp chí Khoa học trường Đại học Sư phạm Hà Nội
Số tạp chí 131(2019) Trang:
Tạp chí: Tạp chí khoa học thương mại
Số tạp chí 96(2019) Trang: 69-77
Tác giả: Nguyễn Văn Thu
Tạp chí: Khoa học Công Nghệ Chăn Nuôi
Số tạp chí 3(2019) Trang: 43-45
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam
Số tạp chí 7(2019) Trang: 132-147
Tạp chí: Tạp chí nghiên cứu khoa học và phát triển kinh tế Trường ĐH Tây Đô


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...