Chemical constituents of Vernonia amygdalina Del. were investigated lead to isolate four compounds including syringaresinol-O-β-D-glucoside (1), apigenin 7-O-β-D-glucoside (2), luteolin 7-O-β-D-glucoside (3), and trans-phytol (4). In which, the lignan glycoside (1) and trans phytol were firstly isolated from this material. These structures were elucidated by modern spectroscopic methods as ESI-MS, 1D- and 2D-NMR as well as compare to published data. The study has been continued.
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Khu II, Đại học Cần Thơ, Đường 3/2, Phường Ninh Kiều, Thành phố Cần Thơ, Việt Nam
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên