Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2023
Số tạp chí 6(2023) Trang: 186-198
Tạp chí: Vietnam Journal of Food Control
Liên kết:

The study aims to evaluate the degree of fat oxidation and the reuse of fried oils in fried meat and fish ball products sold in Ninh Kieu District, Can Tho City. The fat content was determined in fried products, as follows: fish balls (15 - 21%), beef balls (11 -14 %), and shrimp balls (15 - 23%). Because of the difference in the fat origin of the three types of fried products, the oxidation levels of these products are also different; therefore, this is possible through parameters related to the variation of fat such as acid index, peroxide index, malondialdehyde (MDA) content. The concentration of MDA was the highest in fried fish balls, and the lowest value was in beef balls. After surveying for five consecutive days, the highest concentration of MDA in fried products was obtained in the last days of the cycle (4th day). The acid value in the fried oil samples ranges from 0 - 1 mg, the peroxide index from 2 - 5.78 meq/kg, and the concentration of MDA ranges from 0.22 - 2.98 µmol/L. A combination of results of the degree of fat oxidation in fried meat and fish ball products and frying oils indicates that the sellers reused the oils and tended to renew them every 3 - 4 days. 

Các bài báo khác
Số tạp chí 292(2023) Trang: 78-84
Tạp chí: Journal of Animal Husbandry Sciences and Technics (JAHST)
Số tạp chí 292(2023) Trang: 72-77
Tạp chí: Journal of Animal Husbandry Sciences and Technics (JAHST)
Số tạp chí 292(2023) Trang: 13-18
Tạp chí: Journal of Animal Husbandry Sciences and Technics (JAHST)
Số tạp chí 2482(2023) Trang: 090021-1–090021-8
Tạp chí: The 3rd International Conference on Engineering, Technology and Innovative Researches AIP Conf. Proc
Số tạp chí 6(2023) Trang: 331-342
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Ngôn Ngữ và Văn hóa
Số tạp chí 4(2023) Trang: 30-36
Tạp chí: Latin American 4th International Congress on Social Sciences and Humanities
Số tạp chí 3(2023) Trang: 1623-1632
Tạp chí: International Journal of Social Science and Education Research Studies
Số tạp chí 6(2023) Trang: 71-84
Tạp chí: International Journal of Bussiness Management and Economic Review
Số tạp chí 3(2023) Trang: 1-19
Tạp chí: The Third International Conference on Innovations in Social Sciences Education and Engineering (ICoISSEE-3)
Số tạp chí 7(2023) Trang: 15-24
Tạp chí: PUPIL: International Journal of Teaching, Education and Learning
Số tạp chí 25(2023) Trang: 2594-2599
Tạp chí: Science & Technology Development Journal
Số tạp chí 3(2023) Trang: 1553-1562
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL SCIENCE AND EDUCATION RESEARCH STUDIES
Số tạp chí 65(2023) Trang: 77-83
Tạp chí: Vietnam Journal of Science, Technology and Engineering


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...