Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 57(2022) Trang: 447–453
Tạp chí: Materials Today: Proceedings

Fruit in general or pineapple in particular, when frozen, have undesirable changes in quality. For example, the structure is no longer as rigid as the original, the loss of dry matter as well as the loss of vitamin C is significant, etc. Therefore, finding and choosing a method to ensure the quality of frozen fruit is also economical is a matter of necessity. Accordingly, the influence of pretreatment methods on the quality of frozen Cau Duc pineapple (Ananas comosus) was investigated. Research results show that when soaking Cau Duc pineapple samples at a sugar concentration of 500 g/L for 60 min, the quality of frozen samples will be the highest. Cau Duc pineapple is pretreated (blanched) in 0.15% CaCl2 solution at 55°C, for 10 min, then soaked for 60 min in sucrose solution (500 g/L) to maintain hardness of the sample about 50% compared with fresh sample. At the same time, in this pretreatment mode, the dry matter and vitamin C content in frozen sample, after thawing, also lose the least.

Các bài báo khác
Số tạp chí 23(2022) Trang: 1-47
Tạp chí: Journal of Law and Social Deviance
Số tạp chí 11(2022) Trang: 316-323
Tạp chí: IEIE Transactions on Smart Processing & Computing
Số tạp chí 268(2022) Trang: 978-981
Tạp chí: Lecture Notes in Civil Engineering
Số tạp chí 13(2022) Trang: 1231-1247
Tạp chí: ACS Medicinal Chemistry Letters
Số tạp chí 30(2022) Trang: 1777-1784
Tạp chí: Central European Management Journal
Số tạp chí 6(2022) Trang: 1556-1569
Tạp chí: Journal of Positive Psychology and Wellbeing
Số tạp chí 17(2022) Trang: 66-76
Tạp chí: Seybold Report


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...