Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
Số 01 (2015) Trang: 39-46
Tải về

ARTICLE INFO

 

ABSTRACT

Received date: 07/08/2015

Accepted date: 26/11/2015

 

The effects of protein and glycerol concentrations on properties of gelatin film from horse mackerel (Trachurus japonicus) scale were studied. Increasing protein concentration leaded to increasing mechanical properties of gelatin film, while tensile strength (TS) decreased and elongation at break (EAB) increased with increase of glycerol content. Horse mackerel scale gelatin film showed the greatly lower water vapor permeability (WVP) comparable with that of mammalian, cold- and warm-water fish, possibly due to its containing a higher level of hydrophobic amino acid content. Gelatin films from different preparation conditions showed excellent UV barrier properties at wavelength of 200 nm, although the films were transparent at visible wavelength. It appeared that gelatin film derived from horse mackerel scale can be applied as food packaging material due to its low WVP value and excellent UV barrier properties.

KEYWORDS

Gelatin film, horse mackerel scale, mechanical properties, Trachurus japonicus

Cited as: Thuy, L.T.M., Dat, N.T., Quynh, N.D. and Osako, K., 2015. The effect of preparation conditions on the properties of gelatin film from horse mackerel (Trachurus japonicus) scale. Can Tho University Journal of Science. 1: 39-46.

Các bài báo khác
Tập 55, Số 4 (2019) Trang: 105-112
Tải về
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 119-127
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 202-211
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 227-233
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 231-239
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 248-254
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 72-79
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 77-85
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 97-109
Tải về
80 (2015) Trang: 734-741
Tạp chí: Journal of Food Science
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: none
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...