Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
4 (2022) Trang: 3287-3292
Tạp chí: International Journal of Innovation Scientific Research and Review

Background: Polyphenols are a group of natural compounds with many important pharmacological activities for human health. Objective: This study was conducted to optimize the culture conditions for Bacillus subtilis RGT2 to produce polyphenols. Research subjects and methods: Bacillus subtilis RGT2 used in the study is an endogenous strain isolated from Houttuynia cordata in Kien Giang province. The response surface method with the Box-Behnken design was used to determine the optimal culture conditions. In the study, four variables were investigated: D-glucose content (5-35 g/L), pH level of culture medium (5-8), culture temperature (30-42°C) and incubation time (12-84 hours). The data were collected and analyzed for variance (ANOVA) Results: The coefficient of determination (R2) and the model with significant interaction between all variables are 98.05% and pConclusion:In this study, Bacillus subtilis RGT2 produced the highest polyphenols when cultured in potato D-glucose broth with pH 7.6 at 34oC with the extraction time of 51 hours and 13.93 g/L of D-glucose content.

Các bài báo khác
Tập 55, Số CĐ Công nghệ Sinh học (2019) Trang: 166-173
Tải về
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...